Alle autoverzekeringen

Home | Overzicht | Hoe kiezen? | Over ons | Disclaimer

Waarde van uw auto relevant voor autoverzekering

Is het tijd voor een nieuwe autoverzekering?

Wanneer u een nieuwe of tweedehands auto heeft aangekocht, dan is het natuurlijk nodig om deze auto te verzekeren. Dit is dan ook het moment om Nederlandse autoverzekeringsmaatschappijen met elkaar te gaan vergelijken om een bewuste keuze te maken. U kunt alle mogelijkheden vinden in een handig autoverzekeringen overzicht. Soms is het ook verstandig om tussendoor eens te beoordelen of uw huidige autoverzekering nog wel goed bij u past. Dit wordt vaak vergeten door autobezitters, en dat is zonde.

De waarde van uw auto verandert

Veel mensen bekijken alleen de autoverzekeringsmogelijkheden wanneer er een andere auto komt. Juist dit zorgt ervoor dat veel Nederlanders jarenlang teveel betalen voor de autoverzekering. Dit is zonde, en juist daarom is het aan te raden om eens per twee of drie jaar te controleren of de autoverzekering die u heeft nog wel bij u past. U kunt hiervoor van diverse websites over autoverzekeringen gebruik maken. De waarde van uw auto verandert door de jaren heen. De dagwaarde neemt vaak sterk af, zeker als de auto relatief nieuw is. Daalt uw premiebedrag wel op redelijke wijze mee?

Een nieuwe premieberekening maken

De dagwaarde, of de restwaarde, van uw auto wordt natuurlijk ieder jaar lager. Wanneer u toch dezelfde premie blijft betalen bij uw autoverzekering, dan kan het nuttig zijn om eens een nieuwe premieberekening te maken met de huidige dagwaarde van uw voertuig. Het kan zijn dat u bij een andere autoverzekering aanzienlijk goedkoper uit bent. Het zou toch zo moeten zijn dat de premie lager wordt naar mate de auto ook minder waard wordt? Helaas daalt de premie niet zo hard mee met de dagwaarde van de auto wanneer u bij een autoverzekeraar blijft die vasthoudt aan het oorspronkelijke premiebedrag. Bereken daarom eens per twee of drie jaar opnieuw de premie op basis van de dagwaarde, welke u kunt verkrijgen via een kentekencheck van de RDW. Ga naar Rdwcheck.nl voor meer informatie.

Home | Links | Over ons